Planla kommandodrap på Saddam i 1992

Den israelske avisen Ma’ariv avslører nå en elleve år gammel israelsk plan om drap på den irakiske diktatoren Saddam Hussein. Historien er nå frigjort av sensuren etter amerikanernes arrestasjon av Saddam. Elitestyrken Sayeret Matkal i IDF planla å dra inn i Irak med kommandosoldater og skyte spesialraketter mot Saddam under en begravelse. Drapsplanene ble avblåst etter at fem soldater ble drept under trening.
IDF brakte aldri planene sine til vurdering i den israelske regjering, men planla på egen hånd en gjengjeldelse for de 39 Scud-rakettene som ble skutt mot Israel under Golf-krigen i 1991. Under en testgjennomgang ble fem soldater drept da en virkelig rakett ved en feil hadde erstattet en øvelsesrakett. Etter dette uhellet fryktet IDF at deres planer skulle lekke ut, og la saken under militær sensur.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart