Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Gir ordre til å evakuere utposter på Vestbredden

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Søndag gav statsminister Ariel Sharon og forsvarsminister Shaul Mofaz ordre til IDF om å evakuere fire illegale utposter på Vestbredden. Ginot Aryeh, Hazon David, West Bat Ayin Maarav og Havat Shaked. Kun utposten Ginot Aryeh er bebodd, med omkring 10 familier, i følge Ha’aretz. Det er mulig at disse familiene vil kunne gå med på en avtale om å flytte omkring 50 meter inn i et område med byggetillatelse, skriver den israelske avisen.
Israels statsminister og forsvarsminister er tidligere gitt fullmakt til å fjerne ulovlige bosetninger i de palestinske områdene av politiske hensyn, uten å gå den juridiske veien med å gi rivningspålegg på grunnlag av plan- og bygningslov.
Statsminister Ariel Sharon har oppnevnt en komité som skal utrede ensidige israelske tiltak dersom palestinerne ikke oppfyller sine forplikter til terrorbekjempelse i veikartet. Komitéen er ledet av tidligere generalmajor Giora Eiland.
I sin Herzliya-tale tidligere i desember, sa Sharon: «Dersom palestinerne i løpet av noen få måneder fortsatt ikke bryr seg om å iverksette sine forpliktelser etter veikartet, vil Israel gjøre ensidige sikkerhetstiltak med tilbaketrekninger fra palestinerne.» Sharon har konkretisert dette i å flytte bosetninger, slik at det blir trukket «en mest mulig effektiv sikkerhetsgrense» mellom Israel og palestinerne.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart