Israel vil stanse pengestrømmen til terroristlederne

Sikkerhetskilder i Israel anser strømmen av penger fra utenlandske kilder til terroristledere i de palestinske områdene som en hoveddrivkraft i terrorvirksomheten mot israelske mål. For eksempel har terrorceller tilknyttet Fatah påtatt seg ansvaret for angrep som de beviselig ikke står bak. Årsaken er at suksess i form av drepte israelere er lønnsomt for lederne av terrororganisasjonene. En arrestert Tanzim-militant sier han begynte å motta pengestøtte fra Hizbollah etter at den libanesiske terrororganisasjonen leste om hans krigføring i israelske aviser.
De utenlandske pengene blir brukt til kjøp av biler, våpen og ekplosiver som terrorgruppene bruker, men i følge Ha’aretz skal størstedelen havne i de private lommebøkene til terrorlederne. På grunn av den økonomiske krisen i de palestinske områdene, er pengepremie et hovedincentiv for terrorisme, skriver Ha’aretz.
Torsdag vil Israel trappe opp sin krig mot terror. Sikkerhetstjenesten Shin Bet åpner da en ny avdeling som skal spesialisere seg på å følge pengestrømmene inn til de palestinske områdene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart