Drepte fire israelere

To soldater, en grensepoliti og en sikkerhetsvakt ble drept og ni andre skadet da en kvinnelig selvmordsbomber utløste sin ladning ved grensestasjonen Erez mellom Gaza-stripen og Israel onsdag morgen. Den palestinske utenriksministeren Nabil Sha’ath sier de palestinske selvstyremyndighetene kunne ha stanset slike terrorangrep, men krever at Israel «først stanser sine angrep på palestinerne». Israels aksjoner mot palestinske mål kommer i all hovedsak fordi de palestinske myndighetene ikke oppfyller sine forplikter til avvæpning av terrorgrupper etter veikartet.
Hamas og Fatahs Al Aksa Martyrbrigade har sammen tatt på seg ansvaret for angrepet. Det er første gang Hamas skal ha benyttet en kvinnelig selvmordsbomber. Den 21 år gamle tobarnsmoren som tok med seg fire israelere inn i døden sier hun har gått med en «livslang» drøm om å bli selvmordsterrorist.
Onsdag kveld innførte forsvarsminister Shaul Mofaz et døgns full avstengning av Gaza-stripen. Bare i humanitære tilfeller vil palestinere få lov til å ta sge inn i Israel.
Seks andre kvinnelige selvmordsterrorister har de senere årene gjennomført angrep i Israel. 24 andre var på vei til å bli det, men er på ulike måter stanset av den israelske sikkerhetstjenesten. 16 kvinner som har hjulpet selvmordsterrorister på vei for å utløse bomben sitter fengslet i Israel. (15.01)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart