Palestinerne vil ha kjemiske våpen og artilleri

Palestinske terrorgrupper og sikkerhetsorganisasjoner tilknyttet selvstyremyndigheten arbeider for å «oppgradere» eksplosiver med kjemiske stridshoder, sier sjef for den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet. Palestinerne ønsker også å utvikle våpen som ikke blir hindret av sikkerhetsgjerdet, som for eksempel artilleri.
Stadig større våpentrussel fra Gaza kan tvinge frem en storstilt israelsk militær aksjon mot våpenfabrikkene og bakmennene. I år 2003 ble 2.000 Kalashnikov-rifler smuglet inn fra Egypt, i tillegg til anti-luft og anti-stridsvogn raketter.
Avi Dichter ønsker at sikkerhetsgjerdet rundt Jerusalem blir bygd «veldig raskt». Selvmordsbombere blir nå kanalisert mot hovedstaden, fordi sikkerhetsgjerdet gjør det vanskelig å trenge inn i landet andre steder.
Siden april 2002 har antallet selvmordsbomber i områder med sikkerhetsgjerde fallt fra 17 til 5. I områder hvor gjerdet ennå ikke er bygd, har det blitt økning fra 5 til 13.
– Sjansene for at en selvmordsterrorist blir tatt av PAs sikkerhetstjeneste før angrepet gjennomføres er «nesten lik null», mener Dichter. (25.02)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart