Samler støtte i EU og arabiske land til Sharons plan

En kilde ved Det hvite hus i Washington mener Sharons plan for tilbaketrekning og adskillelse fra palestinerne er en sjanse til «enorme og historiske endringer» i israelsk-arabiske relasjoner. Ha’aretz skriver fredag at den amerikanske administrasjonen nå arbeider med å samle støtte til Sharons plan i europeiske og arabiske land.
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Condoleezza Rice, sammenligner en tilbaketrekning fra Gaza med fallet av Berlin-muren. – Også Gaza-tilbaketrekningen kan sette i gang en rekke av hendelser, mener Rice.
Opposisjonleder Shimon Peres besøkte torsdag Egypts president Hosni Mubarak i Kairo. Peres tror Egypt vil kunne ta sikkerhetsansvaret langs den korte grensen mot Gaza-stripen, dersom Israel gjør en fullstendig tilbaketrekning fra Gaza-stripen. I dag blir denne grenseovergangen benyttet til palestinsk våpensmugling. (27.02)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart