Sharon og Bush utveksler løfter

Ariel Sharon og George W. Bush.

Når Israels statsminister Ariel Sharon møter USAs president George W. Bush i Det hvite hus onsdag, er det ventet at de to statslederne vil utveksle brev som forplikter landene til ulike løfter.
Israel og Sharon vil sannsynligvis forplikte seg til en full tilbaketrekning fra Gaza-stripen, med unntak av den strategiske grenselinjen mot Egypt, i tillegg til fire bosetninger nord i Samaria på Vestbredden.
Jerusalem Post lister opp elementer som det er ventet president Bush vil forplikte seg til:

En aksept for Israels rett til å bekjempe terror.

Et løfte om at Israels sikkerhetssituasjon vil bli tatt hensyn til i forhandlinger om endelige grenser (som indirekte vil gi amerikansk støtte til en israelsk anneksjon av bosetningsområder som Gush Etzion, Ariel og Ma’aleh Adumim)

Et løfte om at palestinske flyktninger vil bli integrert i en fremtidig palestinsk stat.

Lilke før avgang til Washington, prøvde statsministeren å selge sin adskillelsesplan til befolkningen i Ma’ale Adumim mandag ettermiddag. Ariel Sharon tror en tilbaketrekning fra Gaza-stripen vil styrke bosetningene på Vestbredden.
– En ensidig tilbaketrekning er godt for sikkerheten, og en godkjennelse av denne planen vil gi oss frie hender til å bekjempe terror, sa Sharon. Han tror en internasjonal aksept av planen vil kunne tvinge palestinerne til å ta et internt oppgjør med terrororganisasjonene.
29. april vil Likud-medlemmene få si sin mening om tilbaketrekningsplanen i et primærvalg. (13.04)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart