Irak hadde kjemiske våpen

– Irak kan ha overført våpnene til Syria eller gravd dem ned i ørkensanden, sier Israels forsvarssjef, generalløytnant Moshe Ya’alon i et intervju mandag. For en måned siden slo en israelsk, parlamentarisk rapport fast at advarslene om angrep med masseødeleggelsesvåpen fra Saddam-regimet i stor grad var basert på spekulasjoner. Rapporten konkluderte imidlertid ikke med om Saddam hadde kjemiske våpen eller ikke. Den israelske forsvarssjefen er i hvert fall ikke i tvil:
– I de åtte månedene opptrappingen til krigen varte, forberedte irakerne måter å angripe med kjemiske våpen luftveien, i det minste mot oss, sier Ya’alon. USA ødela flyene og dronene som Irak hadde gjort klar i løpet av de to første døgn i krigen, basert på israelsk etterretningsinformasjon.
– Jeg ville foretatt søk etter kjemiske våpen i Irak «på en annen måte enn det amerikanerne har gjort», sier forsvarssjef Moshe Ya’alon.(27.04)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart