Israels handlinger legitimerer ikke antisemittisme

«Internasjonal utvikling eller politiske spørsmål, inkludert forhold i Israel eller andre steder i Midtøsten, legitimerer aldri antisemittisme»,heter det i en uttalelse fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, etter en todagers konferanse om antisemittisme i Berlin.
– Antisemittismen har hatt nye former og uttrykk, som sammen med andre former for intoleranse utgjør en trussel mot demokrati, sivile rettigheter og, derfor, til den generelle sikkerheten i OSCE-regionen og andre steder, heter det videre.
I følge Jerusalem Post er dette første gang europeiske ledere har bekreftet en ny antisemittisme som ser på vold mot jøder som en lovlig følelsesmessig reaksjon på krisen i Midtøsten.
– Det er første gang vi har klart å bryte dette tabuet i Europa, sier den israelske ministeren for jødene i diaspora, Natan Sharansky.
Den økende antisemittismen i Europa blomstrer ekstra sterkt i unge, ekstremistiske muslimske miljøer.
– Antisemittisme blir med overlegg masseprodusert i arabiske land, og levert på samlebånd i Europa gjennom moskéene, sier Abraham H. Foxman i Anti-Defamation League. (30.04)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart