Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Rungende nei i Likud, adskillelsesplanen fortsetter

Valgdagsmålinger viser et klart nei-flertall i Likud mot statsminister Ariel Sharons adskillelsesplan. Da halvparten av stemmene var talt opp, rapporterte Ha’aretz om 61,7 prosent nei-stemmer og 37,5 prosent ja-stemmer.
– Jeg vet at flertallet i den israelske befolkning støtter min plan. Jeg vet at de føler, som jeg, skuffelse med resultatet av valget, sa statsminister Ariel Sharon. Analytikere mener terrorangrepet mot familien Hatuel på Gaza-stripen bidro til den store marginen nei-siden vant med. Valgdeltakelsen blant de 193.000 stemmeberettigede Likud-medlemmene var på 41 prosent.

Fortsetter
– Vi må fortsette å iverksette adskillelsesplanen, på tross av resultatet av valget, sier Sharons høyre hånd i regjeringen, visestatsminister Ehud Olmert. Han ser ikke noe annet alternativ for å forhindre flere drepte i terrorangrep på Gaza-stripen. Likud-medlemmene utgjør bare fire prosent av den myndige israelske befolkning, og den lave valgdeltakelsen vil kunne gi Sharon handlingsrom til å ignorere resultatet, skriver Ha’aretz.

Motstandere ikke ute etter Sharon
Lederen for nei-kreftene i Likud, regjeringsmedlemmet Uzi Landau, avviser at resultatet vil bety en splittelse av sentrum-høyre partiet. Han oppfordrer medlemmene til å støtte opp om statsminister Sharon.
– I morgen vil vi alle støtte opp om statsministeren, sa landbruksminister Israel Katz.
– Vi satte pris på at Sharon spurte partiet, sier medlem av Knesset, Gilad Erdan.

– Ta planen til Knesset
Lederen for koalisjonspartneren Shinui, justisminister Yosef Lapid, oppfordrer Sharon til å bringe sin plan til avstemning i nasjonalforsamlingen Knesset. Det samme sier lederen for det største opposisjonspartiet, Shimon Peres.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart