Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fortalte fra egne Israel-opplevelser

I et møte med et jødisk publikum i Anti-Defamation League mandag, lovte demokratenes presidentkandidat aldri å presse Israel til å forhandle med en upålitelig partner. John Kerry lover også å arbeide for Sharons adskillelsesplan dersom han blir valgt til USAs neste president.
Senatoren brukte store deler av innlegget sitt til å fortelle personlige opplevelser fra sitt første besøk i Israel for 20 år siden.
– Vi reiste overalt, til alle stedene, til nord, til en kibbutz. Kiryat Shemona vil jeg aldri glemme, fordi det var i nærheten av en skole hvor uskyldige barn hadde blitt myrdet bare noen år tidligere. Vi gikk ned ned i et tilfluktsrom hvor barn måtte hjemme seg når Katyusha-rakettene ble skutt fra libanesisk territorium, fortalte Kerry.
På besøk i en flybase sør i Israel, fikk Kerry tillatelse til å låne et fly, selv om han hadde begrenset erfaring som pilot. Da senatoren raskt kom over Akaba-bukten, konstaterte den israelske co-piloten tørt: «Senator, du bør snu raskt, ellers vil du havne i egyptisk territorium».
Flyhistorien er tilsynelatende Kerrys svar på president George W. Bushs fortelling om sin helikoptertur med daværende opposisjonspolitiker Ariel Sharon, skriver Ha’aretz-korrespondenten.
Kerry fortalte også om sitt besøk på Masada: «Vi stod på kanten og ropte «Am Yisrael chai!» [Israels folk lever!]. Da kom ekkoet, en nifs og utrolig lyd. Vi så på hverandre og følte at vi hørte sjelene til de som hadde død der tale til oss».
Demokratenes presidentkandidat prøver å bevise at han har et spesielt personlig forhold til Israel, konkluderer Ha’aretz. (04.05)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart