Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tillater mer husriving

Israelsk høyesterett har avvist en klage fra 13 innbyggere i flyktningeleiren Rafah sør på Gaza-stripen, og gir dermed IDF tillatelse til å ødelegge flere bygninger for å utvide Philadelphia-korridoren. Dette området blir benyttet av palestinske terrororganisasjoner til å smugle inn terrorvåpen, og det er for å forhindre denne trafikken IDF opererer i området.
Den amerikanske utenriksministeren Colin Powell har protestert mot Israels ødeleggelse av palestinske hjem i dette området. IDF hevder tiltakene er nødvendige for å beskytte sine soldaters liv. Høyesterett har godtatt IDFs forsikringer om at hus vil bli revet kun dersom det er et sterkt militært behov for å gjøre det, for eksempel dersom soldaters liv er truet eller militære operasjoner ka bli mislykket, skriver Ha’aretz. Dersom hus skal rives som ikke oppfyller disse kravene, må beboerne varsles og få adgang til klagebehandling.
I følge israelske myndigheters advokat i klagebehandlingen er det i praksis umulig å varsle riving på forhånd. Da vil de palestinske husene i 99 prosent av tilfellene bli fullt med miner av militante palestinere.
I løpet av helgen har IDF ødelagt opptil 88 hus og etterlatt mer enn tusen mennesker hjemløse, opplyste UNRWA lørdag. I dette området har palestinsk milits den siste uken drept til sammen sju israelske soldater. I følge IDF ble alle husene ødelagt under kamper med palestinsk milits, og ikke som en del av en planlagt husødeleggelse, skriver Ha’aretz. (16.05)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart