Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Åtte palestinere drept

– Jeg vil uttrykke sorg fordi sivile palestinere ble rammet, sa forsvarsminister Shaul Mofaz onsdag kveld, etter at åtte palestinere ble drept i en protestmarsj i Rafah tidligere på dagen.
Media rapporterte i går sterkt overdrevne dødstall fra denne hendelsen.
– Ingen soldat eller noen offiser ga eller mottok ordre om å skyte direkte mot sivile, sa Israels forsvarssjef Moshe Ya’alon. IDF etterforsker nå hva som førte til eksplosjonen.
Hæren vurderer å offentliggjøre bilder som viser at menneskegruppen ikke ble beskutt med overlegg, og at antallet drepte er lavere enn det palestinerne hevder.
I følge rapportene som kommer frem i israelske medier, gikk de drepte palestinerne i en protestmarsj som var ledet av væpnede militsmenn. IDF skal ha skutt stridsvogn-granater mot tomme bygninger i området for å spre demonstrantene. Israelske bakkesoldater i nærheten fryktet for å bli angrepet. En av granatene som ble skutt for stanse protestmarsjen har tatt feil kurs, og muligens utløst en bombe som var plassert av palestinerne på veien.
Jerusalem Post skriver: «Hendelsen var det verst tenkelige scenario for hærsoldatene som har beveget seg forsiktig og hensynsfullt i det tett befolkede området, og gjort enhver innsats for å unngå å skade uskyldige sivile.»
– Dette er en krigssone, hvor vi er involvert i en legitim kamp mot terrororganisasjoner, sier statsministerens pressetalsmann Ra’anan Gissin, som uttrykte sorg over sivile tap.
– Dessverre blir mennesker fanget i kryssilden, men det gir ikke pressen rett til å vinkle dette som noe kriminelt, og anklage oss for alle typer kriminalitet før data er tilgjengelig, sa Gissin.
I en kommentarartikkel i den israelske avisen Ma’ariv kritiserer Amir Rapaport den israelske stridsvogn-kommandanten som var ansvarlig under hendelsen onsdag. Den israelske hæren har en stående ordre om ikke å bruke stridsvogn-granater for å spre demonstranter. I verste fall kan det være aktuelt å skyte en eller to granater. I Rafah ble det i stedet skutt fire, skriver Rapaport. De første granatene skal ha lagd hull i husveggen, slik at den siste granaten gikk i gjennom og rammet demonstrantene. (20.05)


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart