Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

IDF og riksadvokaten i dialog om utvidelse

Den israelske hæren er den eneste i Midtøsten som er underlagt en rettsstat og en demokratisk sivil ledelse. Palestinerne i de okkuperte områdene har lett adgang til å få saker prøvd inn for Høyesterett, selv i krigssituasjoner som i Jenin i april 2002.
Torsdag kveld drøftet IDF mulige alternativer for utvidelse av sikkerhetssonen i Philadelphia-korridoren med riksadvokat Menachem Mazuz. En eventuell ødeleggelse av bygninger for å oppnå dette er en ny situasjon for hæren.
Inntil nå har IDF ødelagt palestinske hus med to ulike lovhjemler:
1. I følge en lov om forsvarstiltak i unntakstilstand fra 1945, har IDF ødelagt hus til terrorister som et avskrekkingsmiddel. Denne loven ble til i den britiske mandatperioden.
2. IDF har ødelagt tusenvis av hus på Vestbredden og Gaza-stripen i det hæren definerer som preventive og sikkerhetsmessige tiltak i kampsituasjoner. Lovhjemmelen for dette er artikkel 23 i fjerde konvensjon fra fredskonferansen i Haag i 1907. «Det er forbudt å ødelegge eller beslaglegge fiendens eiendom dersom ikke ødeleggelse og beslagleggelse er tvingende nødvendig ut fra krigens gang.»
I følge IDF har hæren inntil nå aldri ødelagt noe palestinsk hjem som en bevisst, planlagt handling uten at det var del av et militær avskrekkingstiltak.
Foreløpig er det ikke presentert resultater av møtet mellom riksadvokaten og IDF torsdag kveld, skriver Jerusalem Post. (21.05)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart