Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel trapper opp hjelp til arbeidsledige

Den israelske regjeringen setter nå i gang deres egen «Wisconsin plan», etter mønster av arbeidsmarkedstiltak som ble gjennomført av staten Wisconsin i USA på 1990-tallet. Med dette håper regjeringen å få 14.000 arbeidsledige opp fra sofaen og på jobb.
Programmet strekker seg over to år og vil koste drøyt 120 millioner kroner. Om det viser seg vellykket, vil det bli utvidet til å kunne hjelpe 155.547 arbeidsledige israelere, skriver Jerusalem Post.
Det vil bli opprettet fire «jobbsentre» hvor de arbeidsledige vil få tilgang til omfattende tilbud som for eksempel yrkesmessig trening, helsetjenester og psykologisk behandling. Disse sentrene vil bli drevet av private selskaper, som betales av staten.
Essensen i prosjektet er derfor at bedriftene tjener penger, samtidig som staten Israel sparer penger på de arbeidsledige som kommer ut i arbeid. (24.05, av K.O.B)
ARBEIDSKONFLIKT OVER:
El-Al med fleksibel lønnsavtale
Etter et år med uenigheter mellom ledelsen i det israelske flyselskapet El-Al, og den største israelske fagbevegelsen Histadrut, ble en arbeidsavtale mellom selskapet og de ansatte i går undertegnet.
I følge avtalen, som er den første av sitt slag i Israel, vil de ansattes lønninger bli fastsatt i forhold til El-Als regnskapsresultat. Dette vil bety at selskapet i nedgangstider kan senke lønningene, men at de igjen må økes når de økonomiske resultatene er bedre.
I tillegg betyr avtalen at noen av de 400 midlertidig ansatte som ble sparket i slutten av 2003, vil få tilbake sine jobber, skriver Ma’ariv.
– Signeringen av den nye arbeidsavtalen er en betydelig hendelse, i tillegg til transformeringen av El-Al til å bli et fleksibelt selskap som kan holde på sine egne i et konkurranseutsatt marked, sier El-Als administrerende direktør, Amos Shapira.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart