Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

PA kan få kontroll over arabiske bydeler øst i Jerusalem

Jerusalems tidligere ordfører, Ehud Olmert, har alltid vært en sterk talsmann mot deling av den israelske hovedstaden. Nå kan Sharons høyre hånd i regjeringen se for seg en annen fremtid.
– Jersualem er kjært for meg, men vi må ikke miste av synet proporsjonene til de perifere områdene vi ikke trenger, sa Olmert i et intervju med Jerusalem Post på tirsdag. Industri-, handels- og arbeidsministeren nevner minst seks arabiske bydeler i den østlige utkanten av Jerusalem som kan komme under PAs kontroll i fremtiden.
Ehud Olmert vil imidlertid ikke gå så langt som daværende statsminister Ehud Barak var villig til å gå under Camp David-forhandlingene sommeren 2000.
– Vil vil «absolutt» beholde full israelsk kontroll over Tempelplassen, Oljeberget og mer sentrale arabiske bydeler, sier Olmert, som begrunner sitt nye syn demografisk. Dersom Israel oppgir arabiske bydeler i periferien, vil andelen ikke-jøder i Jerusalem bli redusert. Nå utgjør araberne en tredjedel av Jerusalems befolkning.
Ehud Olmert har ofte vært den første i regjeringen til å slippe ut prøveballonger på det som etterhvert har blitt Sharon-regjeringens offisielle politikk. (09.06.04)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart