Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ingen tiltale mot Ariel og Gilad Sharon

– Bevisene i denne saken leder oss ikke til den konklusjon at det er grunnlag for tiltale, sa riksadvokat Menachem Mazuz tirsdag. Dermed er etterforskningen av korrupsjonsmistankene mot statsminister Ariel Sharon og hans sønn Gilad Sharon avsluttet, «på grunnlag av manglende bevis». Riksadvokaten har, i følge seg selv, ikke gitt Sharon spesialbehandling:
– Jeg tror det er en og samme lov som gjelder både for statsministeren og for en vanlig person når det gjelder graden av bevis man behøver for å reise tiltale. Min avgjørelse ble tatt på dette grunnlag, skriver Mazuz i den 76 siders lange uttalelsen. Riksadvokaten sier avgjørelsen ble støttet av «hvert medlem i det profesjonelle team som bistod i saken».
Mazuz gav kraftig kritikk til tidligere statsadvokat Edna Arbel, som anbefalte tiltale mot Sharon tidligere i vår.
– Behandlingen av Sharon-saken var uakseptabel, skriver Mazuz. Arbel satte seg som mål å reise tiltale mot Sharon, og påvirket etterforskningsteamet, slår Mazuz fast. Hennes avgjørelse kom etter at fire anbefalinger alle gikk inn for å avslutte saken.
Edna Arbel har vært en av de fremste representantene for en politisk aktivisme fra rettsvesenets side som i ekstrem grad har rammet høyresiden i israelsk politikk. Les mer: Rettsvesenet slår mot høyre.(16.06.04)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart