Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

En israelsk offiser drept, fem soldater skadet på Gaza-stripen

Hamas og Al Aksa Martyrbrigade har sammen tatt på seg ansvaret for angrepet mot IDF-stillingen Orchan i Gush Katif søndag kveld. I følge en talsmann for militsene, hadde angriperne gravd en 350 meter lang tunnel og utløst en bombe på 150 kilogram under en israelsk stilling.
Tilstanden for en av de fem skadde israelske soldatene er alvorlig, rapporterer Jerusalem Post.
Orchan-stillingen ligger langs hovedåren mellom de sørlige og nordlige områdene på Gaza-stripen. Fra denne stillingen overvåker IDF palestinsk aktivitet. I følge IDFs Gaza-kommandant må palestinerne ha brukt flere uker på å grave tunnelen
Etter at eksplosjonen ble utløst søndag kveld, brøt det ut skuddvekslinger i området. To palestinere ble drept i kampene, en av disse var en 12 år gammel gutt, i følge palestinske kilder. Væpnede palestinere skjøt med håndvåpen og granater mot redningsarbeiderne som prøvde å evakuere de skadde israelske soldatene fra stedet, skriver Ha’aretz. IDF sendte søndag kveld store styrker inn på Gaza-stripen, i det som kan være starten på et israelsk militært svar, skriver Jerusalem Post.
Tidlig mandag morgen angrep Israel metallfabrikker i Gaza by i to separate rakettangrep. Ingen alvorlige skader ble rapportert. I følge israelske myndigheter ble fabrikkene brukt til å lage våpen, inkludert raketter, for de palestinske militsbevegelsene. (28.06.04)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart