Israelere vant VM for datasjakk-program

Amir Ban og Shay Bushinsky vant førstepremien i verdens 12. VM i databasert sjakkspill (WCCC) mandag. Arrangementet ble holdt på Bar-Ilan Universitetet i Israel i samarbeid med Den Internasjonale Dataspillforening (ICGA).
I denne turneringen dreier det seg om å lage de beste PC-baserte sjakkprogrammene, som igjen konkurrerer mot hverandre, opplyser Jerusalem Post.
Det israelskproduserte programmet, kalt «Deep Junior», har tidligere vunnet med flere anledninger, blant annet to år etter hverandre i 2001 og 2002.
Likevel er programmet mest kjent for å ha spilt uavgjort mot verdens beste nålevende sjakkspiller, Garry Kasparov. Dette skjedde i 2003, etter at programmet og Kasparov vant en runde hver, mens fire runder endte uavgjort. Resultatet ble 3-3. (KOB, 15.07.04)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart