Hamas valgte Be’er Sheba fordi det var et lett terrormål

Veien fra Hebron til Be’er Sheba er relativt lett å forsere for terrorister, fordi det mangler en sikkerhetsbarriere i dette området, skriver militæranalytiker Ze’ev Schiff i Ha’aretz. Avstanden mellom de to byene er svært kort. Schiff peker ut den "eneste oppskrift" Israel har for å avverge selvmordsterror: Reagere på etterretningstips i forkant av planlagte angrep. Arrestere eller likvidere pesoner som er direkte involvert i terrorbombene. Trappe opp konstruksjonen av sikkerhetsgjerdet. "Straffe" dem som støtter terror. – De siste månedene har vist at denne oppskriften er relativt suksessfull, skriver Schiff. For Hamas er det viktig å gjennomføre angrep i denne perioden hvor Israel planlegger tilbaketrekning fra Gaza-stripen. Den fundamentalistiske terrororganisasjonen ønsker at tilbaketrekningen skal fremstå som et militært nederlag for Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart