Betaler 500.000 dollar for amerikansk eksperthjelp

De israelske bankene som gikk sammen om å skaffe amerikansk eksperthjelp for å kjempe mot finansminister Benjamin Netanyahus forslag om å tvinge bankene til å selge sine felles-, og sparefond, må til sammen ut med 500.000 dollar (rundt 3,5 millioner norske kroner). Eksperthjelpen bestod av en gruppe amerikanske verdenskjente økonomer leid inn fra et amerikansk konsulentfirma, som kom til Israel for å holde foredrag og pressekonferanser om hvor negativ den såkalte Bachar-planen er for israelske banker. De hadde også et møte med finansministeren hvor de kjempet bankenes sak. Prisen ble først anslått til 200.000 dollar, skriver Ha’aretz, men det er altså nå klart at summen blir mye høyere. Regningen skal bli delt mellom alle bankene som er medlem i Bankforeningen, noe som gjelder alle israelske banker, og vil bli fordelt etter den reelle størrelsen på bankene. For eksempel vil den største banken i Israel, Bank Hapoalim måtte betale en egenandel på hele 175.000 dollar for tjenesten. I løpet av tiden ekspertgruppen tilbrakte i Israel, forsvarte de sin uavhengighet og integritet; – Vi er ikke rådgivere som forandrer synspunkt etter pris, var en av deres kommentarer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart