Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israels operasjon i Gaza er en balansegang

Tirsdag besøkte journalisten Margot Dudkevitch i Jerusalem Post de israelske styrkene i utkanten av flyktningeleiren Jabalya nord på Gaza-stripen. Israelske styrker har den siste uken operert i området for å stanse terrorister som skyter raketter mot sivile israelske områder fra dette leirområdet. De israelske soldatene er hele tiden under trussel fra snikskyttere, anti-stridsvogn raketter og miner. – Soldatene i området blir tvunget til å holde seg i sine armerte kjøretøy. Andre soldater har tatt opp posisjoner i palestinske hjem for å ha bedre kontroll over et område og å samle informasjon, forteller nestkommanderende bataljonkommandant i Golani brigaden, major Itamar. Dudkevitch forteller hvordan rutineoppgaver blir vanskelige når trusselen fra den palestinske militsen hele tiden er overhengende. Det ble brukt to armerte personellkjøretøy og to bulldosere som dekning for soldatene som skulle ut og inn av en stridsvogn. Byttet av mannskap i vogna tok 15 minutt å gjennomføre, skriver Dudkevitch. De israelske soldatene gjør sitt ytterste for å unngå å skade den sivile palestinske befolkningen. – Vi må innse at terroristene velger å operere inne blant sivilbefolkningen, og derfor er sivile tap dessverre uunngåelig, på tross av våre tiltak, sier major Itamar. – Det har vært flere anledninger hvor vi lot celler [av palestinsk milits] flykte etter at de skjøt anti-stridsvogn rakett mot oss. Vi besvarte ikke ilden, i frykt for at sivile skulle bli skadet, forteller sersjant Ori. Før eventuelle hus blir ødelagt på grunn av en militær avveining, blir det innhentet tillatelse. Så langt under operasjonen har IDF ødelagt mindre enn ti hjem, forteller den israelske majoren til Jerusalem Post. – Soldatene vil fortsette sin balansegang mellom forsiktighet og makt på de støvfulle veiene i Jabalya. Det endelige resultat av operasjonen vil vise seg i fremtiden, konkluderer Dudkevitch.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart