Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Møtes for første gang uten Arafat på 40 år

Lørdag samles sentralkomitéen i PLO for første gang uten Yasser Arafat til stede. Arafat ankom Frankrike fredag ettermiddag, hvor han skal gjennomgå medisinske undersøkelser. Tidligere statsminister og generalsekretær i PLO, Mahmoud Abbas (Abu Mazen) kommer til å lede møtet i sentralkomitéen. Sammen med statsminister Ahmed Qureia ser Abbas ut til å overta det øverste ansvaret i de palestinske selvstyremyndighetene under Arafats sykefravær. Da Arafat forlot Ramallah i et jordansk helikopter fredag morgen, ropte livvakter og tilhengere et av slagordene som er blant favorittene til den syke 75-åringen. "Millioner av shaheeds [martyrer] marsjerer mot Jerusalem." Dette slagordet har lenge vært en del av Arafats oppvigleri til terror. Palestinerne omtaler selvmordsterroristene som martyrer. Israels justisminister Yosef Lapid tror ikke Arafat vil komme tilbake som palestinsk leder. – Sjansen for at han vil komme tilbake til sin tidligere stilling, som hovedperson, er nesten lik null, sa Lapid til Hærens radio Den israelske, venstreorienterte politikeren Yossi Beilin (Yahad) håper Arafats fravær vil kunne skape rom for "mer pragmatiske ledere", som vil gjenoppta fredssamtaler med Israel. Fredag gjentok USAs utenriksminister Colin Powell sin oppfordring til Arafat om å overgi kontrollen av sikkerhetsstyrkene til statsministeren.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart