Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahus avskjed vil skade økonomien, men styrke banker

Finansminister Benjamin Netanyahu har gitt ultimatum. Dersom Sharon ikke tar adskillelsesplanen til folkeavstemning, trekker han seg fra regjeringen i løpet av kort tid. Sjefsøkonom ved Excellence Nessuah Securities, Shlomo Maoz sier at hans eventuelle avgang vil skape "uro i kapitalmarkedet", mens analytiker i Leader and Co., Alon Glazer, mener at bankene, som for tiden kjemper mot Netanyahu på flere fronter, trolig ikke vil ha noe imot at Netanyahu forsvinner, skriver Jerusalem Post. Maoz beskriver et mørkt økonomisk scenario etter en eventuell avskjed fra mannen som bredt har blitt omtalt som den beste finansministeren i Israel noensinne. På kort sikt hevder han at investeringene vil svikte, renten og obligasjonskursen vil øke. Ser man litt lengre inn i fremtiden mener Maoz at arbeidsledigheten vil øke igjen. Om ikke en sterk finansminister tar hans plass vil privatiseringsarbeidet Netanyahu har ført stagnere, fortsetter han. Glazer forutser at privatiseringsplanene av Leumi Bank og Israel Discount Bank trolig vil bli lagt på is om finansministeren forsvinner. Mer sannsynlig tror han det er at bankene heller vil bevege seg i en annen retning. Begge legger imidlertid til at en slik tidlig analyse av fremtiden trolig kan vise seg verdiløs. Glazer mener også at det er store muligheter for at et "politisk dyr" som Benjamin Netanyahu trolig ikke vil klare å forlate sin post.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart