Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tror på 3,2 prosent vekst i 2005

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Finansdepartementet forutser en vekst i økonomien på 3,8 prosent i 2005, i følge tall offentliggjort i forrige. Fullt så optimistiske var ikke Den Israelske Bank (DIB) da de la frem sine tall i dag, som antyder at veksten blir 3,2 prosent, altså 0,6 prosentpoeng lavere enn departementets beregninger. DIB tror bruttonasjonalproduktet (BNP) vil øke med 1,5 prosent per innbygger, mot finansdepartementets 2,2 prosent. Likeledes tror de at det private forbruket vil øke med 3,6 prosent og at levestandarden (privat forbruk per innbygger) vil øke med 1,9 prosent. Når det gjelder arbeidsledigheten, har banken og departementet de samme forhåpningene. Begge mener at den vil synke til ti prosent, fra 10,7 prosent i 2004. Skjer dette blir det første gangen ledigheten går tilbake på årsbasis siden intifadaens utbrudd i 2000, skriver Globes Online.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart