Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bush vant tre prosent flere jødiske stemmer

De amerikanske jødene stemmer fortsatt i all hovedsak på Demokratene. Mens Bush vant støtte fra 51 prosent av den totale amerikanske befolkning, var det bare 22 prosent av de amerikanske jødene som gav ham sin stemme. Observatører i New York, mener valgmålinger ikke påviser noen betydningsfull endring i det jødiske stemmemønsteret. Basert på foreløpige valgresultater og valgmønster-statitikk, ser det ut til at president George W. Bush har fått tre prosent flere stemmer nå enn for fire år siden. Demokratenes presidentkandidat, senator John Kerry, fikk to prosent færre jødiske stemmer enn Al Gore fikk ved sist valg. Det ser ut som om Demokratene til sammen fikk 78 prosent av de jødiske stemmene i tirsdagens presidentvalg, rapporterer Ha’aretz. CNN gjengir en annen måling som gav Kerry 76 prosent og Bush 24 prosent av de jødiske stemmene. Den jødiske minoriteten av ortodokse gav imidlertid solid støtte til George W. Bush og Republikanerne. I noen ultra-ortodokse områder i New York skal Bush ha sanket opptil 25 prosent av stemmene. – I dette valget spilte de ortodokse jødene samme rolle i det jødiske samfunnet som de evangeliske kristne gjør i det amerikanske storsamfunnet, sa den politiske observatøren Ze’ev Furst. Mens evangeliske kristne utgjør 40 prosent av USA befolkning, utgjør de ortodokse mindre enn ti prosent av den jødiske befolkningen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart