Yasser Arafat gravlagt

Det hersket kaotiske tilstander rundt Mukata-bygningen i Ramallah fredag ettermiddag, da kisten med Yasser Arafat ankom. En stor menneskemasse samlet seg rundt helikopteret, og gjorde det vanskelig for de palestinske lederne å komme ut. Palestinske politimenn og væpnede, maskerte menn skjøt i luften for å spre menneskemassene. Ni palestinere skal ha blitt skadet i tumultene, opplyser Saeb Erekat. I følge Ha’aretz skal 30 mennesker ha fått medisinsk behandling i etterkant av opplevelsen. To palestinere skal ha blitt lettere skadet av beskytningen. Jord fra Aksa-moskéen i Jerusalem ble plassert på kisten som en symbolsk handling. Arafat ønsket egentlig å bli begravd på Tempelhøyden, men det var det helt uaktuelt for den israelske regjering å godta. Arafats kone og datter var ikke inne i gravkammerset da PLO-lederen fikk lest den siste muslimske velsignelsen fra Koranen. Offentlige representanter fra nesten 60 land deltok i militærparaden for Yasser Arafat i Kairo fredag formiddag. Tre israelsk-arabiske Knesset-representanter deltok i seremonien. I følge Ha’aretz skal de ha samtalt med Syrias diktator Bashar Assad. PLO-leder Mahmoud Abbas og Fatah-leder Farouk Kaddoumi mottok de offisielle gjestene i kondolanseteltet. Statsledere fra Algerie, Egypt, Indonesia, Jordan, Libanon, Sør-Afrika, Syria og Jemen deltok. (CM, 12.11.04 KVELD)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart