Flere israelere i deltidsarbeid senker ledigheten

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Antallet israelere i full stilling synker, mens antallet med deltidsstillinger fortsetter å øke, rapporterte statistisk sentralbyrå i Israel (CBS) onsdag. Tallene kommer frem i en arbeidsmarkedsrapport for tredje kvartal. Israelere som jobber full stilling, nærmere bestemt 35 timer i uken, sank prosentvis 0,5 prosent i tredje kvartal sammenliknet med andre kvartal, mens deltidsarbeiderne ble 4,1 prosent flere, gjengir Jerusalem Post. Økningen i antallet deltidsstillinger er en faktor som har ført til at arbeidsledigheten har blitt senket først fra 10,7 prosent første kvartal, 10,5 prosent andre kvartal og helt ned til 10,2 prosent i tredje kvartal av 2004. Rundt 274.000 israelere står nå oppført som arbeidsledig i CBS’ register, mot 290.000 for et år siden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart