Vil gjøre «spam-mail» ulovlig

Den israelske regjeringen forbereder en ny lov som vil gjøre sending av såkalt søppelpost (spam) til e-mailbrukere ulovlig, skriver Ha’aretz. Loven blir for tiden behandlet av kommunikasjonsdepartementet, og er basert på nye regler innført i Europa. Selskap blir nektet å sende ut massemail, om ikke mottakeren kategorisk har spesifisert på forhånd at han aksepterer å motta slik mail. På samme tid vil Knesset-medlem Roman Bronfman (Yahad) torsdag presentere sitt lovforslag, et utkast som har blitt utarbeidet i samarbeid med det israelske forbrukerrådet. Basert på amerikansk standard, og med ankerfeste i loven om privatliv, sier forslaget at alle brukere som ikke ønsker å motta "spam", kan registrere seg i et nasjonalt register (akkurat som det norske systemet for mennesker som ikke ønsker å bli oppringt av telefonselgere, red. anm.). Formann i Knessets underutvalg for "spam", Michael Eitan (Likud), ber om at man ikke trekker for raske konklusjoner, men at man utforsker begge forslag før en innfører den nye lovgivningen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart