Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

52 prosent av palestinerne er imot vold mot Israel

For første gang siden intifadaen startet i september 2000, går et flertall av palestinerne imot vold mot Israel. En ny meningsmåling fra Jerusalem media- og kommunikasjonssenter viser en "dramatisk nedgang" i palestinsk støtte til vold mot israelere, skriver Ha’aretz. 52 prosent er motstandere av angrep mot israelske mål, og tror angrepene svekker palestinernes nasjonale interesser. Krigsmotstanden har dermed økt betraktelig fra juni-målingen, da bare 27 prosent var imot angrep mot israelere. Spørsmålet var formulert generelt, og gjaldt alle israelske mål, inkludert angrep mot IDF-soldater i de omstridte områdene. Andelen palestinere som tror flere angrep er riktig vei å gå, gikk ned fra 65 prosent i juni til 41 prosent i desember. 59 prosent av palestinerne uttrykker optimisme for fremtiden. Bare 26 prosent mener fredsprosessen er i live og at det er mulighet for å gjenoppta forhandlinger. 25 prosent mener fredsprosessen er død. 57 prosent av palestinerne støtter opprettelsen av en uavhengig palestinsk stat ved siden av Israel. Bare 24 prosent støtter en én-stats løsning. 12 prosent støtter dannelsen av en islamsk stat mellom Jordan-elven og Middelhavet. Meningsmålingen offentliggjør også tall for støtten til de ulike lederkandidatene i forkant av det palestinske valget 9. januar. PLO-sjef Mahmoud Abbas leder løpet med 32 prosents oppslutning. Den fengslede og terrordømte Tanzim-lederen Marwan Barghouti får 26 prosent, mens resten er delt på andre kandidater. På Gaza-stripen er det bare én prosents margin mellom Abbas og Barghouti.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart