Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Minst fem soldater drept

19-åringene Adham Shehada, Sayid Ghaga og Araf Azbarga ble drept sammen med minst to andre soldater i den beduinske ørkenbattaljonen søndag. Ytterligere seks soldater ble skadet da eksplosiver i en tunnel nær en militær stilling ble utløst av palestinsk milits. Etter eksplosjonen angrep to væpnede palestinere med håndgranater og rifler, samtidig som andre palestinere skjøt med granater og håndvåpen mot stillingen. En av angriperne ble skutt og drept av de 11 soldatene som bemannet stillingen. Den angripende palestinske militsen fortsatte beskytningen også da redningsarbeidere kom til området for å behandle og evakuere de skadde og drepte. Flere bomber ble utløst nær soldatene som deltok i redningsarbeidet, skriver Jerusalem Post. Hamas og Fatah har sammen tatt på seg ansvaret for angrepet, til ære for "martyren Yasser Arafat, som ble slaktet av sionistenes hånd". I følge terroristene tok det fire måneder å grave den flere hundre meter lange tunnelen som ble brukt under det vel planlagte angrepet. Det er kun en måned siden Arafat døde på sykehus i Paris. – Dette underminerer hva de palestinske terrororganisasjonene gir som begrunnelse for angrepet, kommenterer Ha’aretz. Den militære stillingen som ble angrepet ligger like i nærheten av grensestasjonen i Rafah, hvor palestinere fra Gaza kan krysse grensen til Egypt. "Ingen ventet et slikt angrep, spesielt ikke mot denne grensestasjonen hvor Israel tilbyr palestinerne en humanitær tjeneste", skriver Jerusalem Post. Det har skjedd minst ti ganger de siste seks månedene, at palestinsk milits har prøvd å angripe stillinger på Gaza-stripen med hjelp av underjordiske tunneler. Tidlig mandag morgen skjøt israelske angrepshelikopter omkring seks raketter mot mål i Gaza by. Et av rakettmålene var et metallverk som IDF mener blir benyttet av militante til diverse våpenproduksjon. I følge palestinske vitner har bygningen ikke blitt benyttet siden forrige israelske rakettangrep. Det andre rakettmålet var en tom bygning i nærheten av det islamske universitetet i sentrum av Gaza by. Også andrep steder på Gaza-stripen gjennomførte palestinske terrorister angrep søndag. I alt skal 13 granater ha blitt skutt mot bosetninger og IDF-stillinger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart