Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Likud tar ikke brudd svært alvorlig

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Likud og Arbeiderpartiet klarte ikke å bli enige om økonomiske spørsmål mandag kveld. Forhandlingsdelegasjonen fra Ap forlot rommet i sinne, da Likud ikke gikk med på partiets krav til sosial-økonomiske endringer. Likud hevder kravene vil bryte rammeverket for statsbudsjettet. Ap mener den markedsdominerte politikken til finansminister Benjamin Netanyahu ikke ivaretar innbyggerne i Israel. Ap ønsker nærmere én milliard kroner i påplussninger til universitetsstudenter, kultur og eldreomsorg. Kilder i Likud tar ikke krisen så alvorlig. De tror forhandlingsbruddet er et forsøk fra Ap på å styrke forhandlingsposisjonen. Statsminister Ariel Sharon håper å komme i havn med forhandlingene innen onsdag, slik at Aps sentralkomité kan godkjenne partiets regjeringsmedlemmer på torsdag. Arbeiderpartiet har fått tilbud om å overta regjeringsansvaret for bolig, infrastruktur, miljø, kommunikasjon, sosial stønad og transport. I tillegg skal Shimon Peres få plass i regjeringen som vise-statsminister.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart