Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

6.922 shekel per måned i oktober

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den gjennomsnittlige månedslønnen for en israelsk arbeider sank med 147 shekel, til 6.922 shekel (ca. 10.500 kroner) per måned i oktober 2004, sammenliknet med måneden før, melder statistisk sentralbyrå i Israel (CBS) torsdag. Dette er en nedgang på 2,1 prosent. Snittlønnen sank dermed med 263 shekel mellom juli og oktober. Likevel er lønningene 120 shekel høyere (1,7 prosent) enn de var i oktober 2003. Antallet israelere ute i arbeidslivet økte med 32.000 til 2,36 millioner i oktober. I prosent vil dette tilsvare en økning på 1,2. CBS’ rapport viser likevel at 651.000 arbeidere, rundt 28 prosent, tjente i oktober en gjennomsnittslønn på 1.943 shekel. Dette er 72 prosent mindre enn landsgjennomsnittet. Rundt 1,54 millioner jobbtakere, rundt 65 prosent, tjente en gjennomsnittslønn på 9.027 shekel i samme måned, noe som tilsvarer 30 prosent mer enn landsgjennomsnittet. Det rikeste flertallet tjener 4,6 ganger mer enn det fattige mindretallet. 65.800 utenlandske arbeidere hadde arbeid i Israel i oktober måned. Disse tjente i gjennomsnitt en månedslønn på 3.897 shekel. Dette tilsvarer 44 prosent av gjennomsnittet blant de israelske arbeiderne.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart