Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fortsetter å synke

Dødeligheten blandt barn under 1 år (spedbarnsdødeligheten) i Israel fortsetter å synke. Foreløpige tall fra CBS (Israels statistiske sentralbyrå) for 2004 viser en rekordlav dødelighet på 4,7 per 1000 levendefødte. Til sammenligning var tallet 6,4 i 1996. Internasjonalt er Israel dermed i eliteserien. Aller lavest spedbarnsdødelighet finner vi Sverige, Island, Japan og Singapore. Disse landene ligger på 3-tallet i 2002 i følge Human Development Report som bygger på data fra Verdens helseorganisasjon. Spedbarnsdødeligheten blandt israelske jøder var i 2004 på 3,2 – bare forbigått av Hong Kong (3,0), Sverige (2,8) og Singapore (2,3). Etter den jødiske del av befolkningen i Israel følger Japan og Island, begge med 3,3. Blandt israelske arabere var det i 2004 en dødelighet blandt barn under 1 år på 8,5, ned fra 9,8 i 1996. Dette tilsvarer nivået i Norge i tidsperioden 1981-85 eller dagens nivå i Polen og Ungarn. Til sammenligning foreløpige 2004-tall fra øvrige land i Midt-Østen: Utenom Israel har Kuwait lavest rate med 10.3, fulgt av De forente arabiske emirater (15,1). Tallet for Jordan var 18,1, Egypt 33,9, Tyrkia 42,6 og Iran 42,.9. De palestinske områdene på Vestbredden 20,2 og Gaza 23,5.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart