Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Godkjenner Fischer som guvernør

Israels Banks nyvalgte guvernør, professor Stanley Fischer, må ikke gi opp sitt amerikanske statsborgerskap for å tre inn i stillingen. Dette bestemte Bach-komiteen natt til onsdag. Komiteen slo fast at Fischer kunne ha statsborgerskap i både Israel og USA, om han selv ønsket det. Dette trosser hva de fleste israelske aviser har trodd den siste tiden. Komiteen begrunner sine bestemmelser med at USA for tiden blir ansett som Israels nærmeste strategisk allierte, og at det derfor ikke er noen reel fare for interessekonflikt fra Fischers side. Etter bare tre dagers diskusjoner, falt altså dommen fra Bach-komiteen, som har som oppgave å vurdere ansettelser av personer i høye offentlige stillinger. Komiteen konkluderer med at loven til Israels Bank, krever at guvernøren må være israelsk statsborger, men at det ikke står noe om at han eller hun må være israelsk innbygger. Stanley Fischer har frem til nå vært amerikansk statsborger og bodd i USA. Nå gjennomfører han og familien aliyah til Israel. Komiteens anbefaling vil bli tatt opp i regjeringsmøtet førstkommende søndag, dagen før Israels Bank skal offentliggjøre rentesatsen for februar. Om regjeringen godtar Fischer som ny guvernør, gjenstår bare en formell godkjennelse av president Moshe Katsav. Dette vil trolig skje i Katsavs bolig neste onsdag eller torsdag, i følge Globes Online. Likevel vil det kunne ta rundt tre måneder før Fischer kan tiltre i stillingen. Han må nemlig avslutte foretningene og sitt arbeid i USA og sette seg inn i sine nye arbeidsoppgaver før han kan ta fatt på sin nye jobb som guvernør i Israels Bank.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart