Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Oppfordrer EU til å styrke PAs økonomi

– Den europeiske union kan gjennom å snarlig bygge fabrikker i palestinske industriområder, bidra til en løsning på konflikten mellom Israel og det palestinske folk, uttalte Israels nye visestatsminister Shimon Peres i går. – Det ville vært veldig flott om EU […] hjalp med å bygge industrielle sentre på Vestbredden og Gaza, sa Peres på World Economic Forum. Om hvert av de 25 medlemslandene ville sponse en av sine bedrifter med å bygge en fabrikk eller skape forretninger i de palestinske territoriene, så ville dette endre regionens ansikt og løfte mange palestinere ut av sultens rand, mente Peres. – I befolkningens øyne, vil det være den økonomiske situasjonen som bestemmer deres sinnsstemning og ønsker, fortsatte han. Peres sa at nå som palestinerne tar konkrete steg for å forbedre sikkerheten, så vil Israel prioritere å få palestinske varer til å flyte fritt igjen, slik at det tar én time, og ikke 21 dager for en palestinsk lastebil å krysse de israelske sjekkpunktene. Den palestinske finansministeren Salam Fayad fortalte Ha’aretz søndag, at de palestinske myndighetene ønsker å fortsette med den gjeldende økonomiske avtalen mellom Israel og palestinerne, kalt Paris-avtalen. Denne ble signert for ti år siden, og Fayad mener derfor at noen endringer må gjøres, for å tilpasse den etter utviklingen som har skjedd i ettertid. Han legger imidlertid til at grunnprinsippene i avtalen vil stå fast. Paris-avtalen beskriver Israel og de palestinske områdene som en felles tollinstans, slik at tollavgiftene på palestinske varer blir identisk med tollavgiftene på israelske varer. Dette skal sikre fri flyt av varer mellom dem.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart