Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Færre israelere emigrerer til USA

Den hebraiske dagsavisen Yediot Ahronot rapporterer at USA har mistet sin status som det mest etterlengtede emigrasjonsmål for israelere. Også turismen fra Israel synker. Tøffere visumregler etter 11. september 2001, har blant annet ført til at mange israelere har omgjort sine planer om å reise til USA. Antallet israelere som søkte om å få emigrere til USA, økte med 34 prosent i 2002-2003. Den vanskelige økonomiske situasjonen under intifadaen førte til at mange av dem pakket kofferten og tok fly over til USA, for å starte et nytt liv på andre siden av Atlanterhavet. Utenriksdepartementet i Israel opplyser at rundt 600.000 israelere nå er bosatt i USA. Likevel viser altså tall fra den amerikanske ambassaden i Israel, at det skjedde en total omveltning i trenden i løpet av 2004. Bare 1.704 israelere oppnådde amerikansk visum i fjor, sammenliknet med 2.200 i 2003, altså en nedgang på 23 prosent. Ambassaden melder også at det har skjedd en nedgang i det totale antallet søkere for amerikansk immigrasjonsvisum i 2004. Mindre enn 3.000 statsborgere søkte om å få emigrere til USA i fjor, sammenliknet med 3,518 i 2003. Mens 97.074 israelere fikk turist-, foretnings-, eller studentvisum til USA i fjor, sammenliknet med 104.000 i forfjor. USAs ambassade i Israel sier også at de mottok færre søknader i fjor enn tidligere år.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart