Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Bruker rundt 10.000 shekel i måneden

Den gjennomsnittlige israelske familien bruker 10.076 shekel hver måned (tilsvarer ca. 15.000 kroner), i følge en rapport statistisk sentralbyrå i Israel offentliggjorde mandag. Opplysningene for undersøkelsen ble samlet inn i løpet av 2002 og 2003, før de ble justert etter prisene i 2004. I gjennomsnitt bruker landets familier 21,6 prosent av lønningen på husholdningen, inkludert renter og andre utgifter. 21,2 prosent blir brukt på transport og kommunikasjon, mens 17,3 prosent blir brukt på mat. Om man slår disse tallene sammen, står disse tre nødvendighetene for 60,1 prosent av israelske familiers utgifter, skriver Jerusalem Post. Tallene er særlig slående, siden gjennomsnittslønnen for israelske arbeidere i november i fjor, var på 6.947 shekel, i følge tall statistisk sentralbyrå offentliggjorde søndag. Om man deler opp familiene i fem forskjellige lønnsgrupperinger, ser man at den rikeste grupperingen av befolkningen bruker 15.440 shekel i måneden på varer og tjenester. Dette er hele 2,47 ganger mer enn den grupperingen som tjener minst, med et gjennomsnittlig forbruk på 6.254 shekel i måneden. Den mellomste grupperingen bruker 9.414 shekel hver måned, mer enn 660 shekel under landsgjennomsnittet. I følge Globes Online eier 70 prosent av de israelske familiene sine hjem, 57 prosent eier minst en bil, 65 prosent har videospiller, 55 prosent har minst en datamaskin og 81 prosent har minst en mobiltelefon.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart