Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

EU kjøper stadig mer av Israel

Trendtall viser at eksporten av varer til USA og asiatiske land har falt i løpet av de siste månedene, mens importen har økt. Eksporten av varer til USA falt med 1,7 prosent omregnet på årsbasis, mens eksporten til Asia gikk ned med 2,7 prosent, rapporterer statistisk sentralbyrå i Israel (CBS). På den andre siden har eksporten til Den europeiske union økt med 21,9 prosent i løpet av de siste tre månedene, samtidig som eksporten til resten av verden har økt med 6,2 prosent. Den totale eksporten, ekskludert diamanter, hadde en oppgang på 8,7 prosent de siste tre månedene, i følge de samme trendtallene. Tallene viser også at importen av varer fra EU økte 7,9 prosent omregnet til årsbasis i løpet av samme tidsrom, mens importen fra USA gikk opp 16,8 prosent, Asia 14,5 prosent og resten av verden 23,4 prosent. Den totale eksporten, ekskludert diamanter, stoppet på 2 milliarder dollar i januar, hvorav 37 prosent var til EU-land, 27 prosent til USA, femten prosent til Asia og tjueen prosent til resten av verden. Importen, også ekskludert diamanter, nådde totalt 2,8 milliarder dollar i samme måned, hvor 37 prosent kom fra EU, nitten prosent fra USA, sytten prosent fra Asia og 27 prosent fra resten av verden. Israels handelsbalanse med USA, ekskludert diamanter, viser et beskjedent handelsunderskudd på 18 millioner dollar. En del høyere er underskuddet i handelen med Asia som endte på 194 millioner dollar. Høyest var underskuddet med EU på 325 millioner og resten av verden på 333 millioner dollar. Likevel er det grunn til optimisme. En rapport som ble sluppet av CBS mandag, viste at handelsunderskuddet sank 32 prosent mellom desember og januar, da med diamanthandelen medregnet i tallene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart