Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Valg gjenspeiler nye strategiske utfordringer

– Valget av luftgeneralen Dan Halutz til nye forsvarssjef, reflekterer den generelle endringen på den globale slagmarken og de spesifikke strategiske utfordringene Israel nå står overfor, skriver Jerusalem Post i en lederartikkel. Halutz er den første generalen fra de israelske luftstyrkene (IAF) som blir utnevnt til forsvarssjef. IDF må stadig mer basere seg på sine luftstyrker for å få jobben gjort. De siste fire årene, under krigen mot palestinsk terror, har IAF tatt i bruk nye måter å samle etterretning. Jagerflyene og angrepshelikopterne har også vært ansvarlige for å knekke lederskapet til Hamas og Islamsk hellig krig på Gaza-stripen. – Enda viktigere er IAFs ansvar for å avverge den økende trusselen fra Hizbollah-raketter og langtrekkende raketter fra Iran, skriver Jerusalem Post. – Statsminister Ariel Sharon og forsvarsminister Shaul Mofaz fortjener ros for å ha brutt den utdaterte tradisjonen å velge ut kandidater fra bakkestyrkene til forsvarssjef, mener Jerusalem Post. Utnevningen av Halutz er ikke populær hos motstanderne av målrettede likvidasjoner av terrorledere. Da drapet på Hamas-terroristen Salah Shehadeh kostet 14 andre menneskeliv sommeren 2002, sa Halutz at pilotene som gjennomførte slike aksjoner kunne "sove godt". – Hovedinnholdet i poenget til Halutz, at slike likvidasjoner var rette og rettferdige, og resulterte i mindre "kollektiv ødeleggelse" enn andre militære tiltak brukt av andre lands hærer, var absolutt riktig. Dersom Halutz gjorde noe feil, kunne han i tilfelle ha vært mer forsiktig med sine ord, og tenkt på hvordan en slik uttalelse kan bli tolket (eller mistolket), mener lederskribenten i Jerusalem Post.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart