Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Stenger smuglertunneller

Palestinske sikkerhetsstyrker har nylig stengt 12 tunneller som er brukt til våpensmugling over grensen mellom Egypt og Gaza-stripen. Det er PA-formann Mahmoud Abbas som har gitt ordre til tiltaket, melder Ha’aretz. Smuglertunnellene i Rafah-området har stått sentralt i palestinernes terrorkrig de siste fire årene. IDF har gjennomført en rekke aksjoner i og rundt Rafah for å stanse leveransene av våpen til terrororganisasjonene. Yasser Arafat tillot ikke palestinske sikkerhetsstyrker å gjøre tiltak mot våpensmuglerne. Når palestinerne nå lykkes i å stenge 12 tunneller i løpet av kort tid, styrker det israelernes anklager om det "stilltiende samarbeid" palestinske myndigheter har hatt med våpensmuglerne, skriver Ze’ev Schiff i Ha’aretz. De fleste tunnellene blir operert av Hamas, andre av profesjonelle våpensmuglere. Blant noen av de siste finner man personer med toppstillinger i de palestinske sikkerhetsstyrkene på Gaza-stripen. – Egypterne kunne gjennomført liknende aksjoner på sin side av grensen, men i praksis gjør de nesten ingenting mot våpensmuglingen, sier israelske militærkilder. Palestinerne trapper tilsynelatende opp sine tiltak mot våpensmuglingen, for å få Israel til å trekke seg tilbake fra grenseområdet i forbindelse med adskillelsesplanen. Israels regjering ønsker å opprettholde militær tilstedeværelse langs Egypt-grensen, nettopp for å hindre våpensmugling. – Regjeringen har ingen problemer med å forlate grenseområdet, dersom man kan være sikret at våpensmugling opphører. Problemet er at de palestinske myndighetene ka tillate storstilt våpensmugling den dagen en våpenhvile igjen skulle bryte sammen, skriver Schiff.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart