Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Denne gangen blir det mye verre

Volden som utartet seg under evakueringen av bosetningen Yamit i Sinai-halvøya vil blekne i forhold til hva som er forventet i løpet av tilbaketrekningen fra Gazastripen, i følge de militære kommandørene som ledet evakueringen fra 1982. – Sikkerhetsstyrkene må forberede seg på alle skrekksenarier som kan dukke opp i løpet av evakueringen, sier Aryeh Bibi, som ledet politistyrkene i evakueringen av Yamit, til Jerusalem Post. – Politiet har mange harde dager foran seg og bør forberede seg deretter, fortsetter han. Politiet hevdet torsdag at de hadde forberedt seg på en rekke voldsscenarier, inkludert mulighetene for at bosetterne kan åpne ild mot politimenn, kidnappe sikkerhetspersonale eller minelegge sine egne hjem. Høyreekstremister har allerede uttalt at de vil motsette seg evakueringen med bruk av vold. Oded Tyrah, som ledet evakueringen i 1982, advarer mot hva han kaller, "passiv fysisk motstand", som for eksempel at bosetterne dekker kroppen med skarp metalltråd. – De vil kanskje si at de kun bedriver passiv motstand, men de vil prøve å lage situasjoner som fører til at man fysisk skader dem om man flytter på dem. Det vil også være en gruppering, forhåpentligvis en liten en, som vil skape mer ekstrem vold, og de har potensiale til å sprenge ting i lufta, advarer han. – Om tilbaketrekningsplanen får et voldelig utfall vil hele landet være i fare. Den eneste måten for sikkerhetsstyrkene å hindre det fra å skje, er å tenke før de handler, legger Bibi til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart