Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Dødsstraff for å samarbeide med Israel

De palestinske myndighetene har bestemt seg for å ta opp igjen den gamle praksisen med henrettelse av dødsdømte for første gang siden august 2002. Det er for øyeblikket femten fanger som venter på sin dødsdom og disse skal bli gjennomført i slutten av måneden, sier en talsmann for PA på Gaza-stripen torsdag. I følge Jerusalem Post er minst halvparten av fangene dømt for å samarbeide med israelske myndigheter, mens de andre er funnet skyldige i kriminelt motiverte mord. Saeb al-Kidwa, leder for PAs militære domstol, bekrefter at det for øyeblikket er femten fanger på fengselsavdelingen for dødsdømte, og at alle "skal henrettes i løpet av måneden." Sist PA gjennomførte henrettelse var altså i august 2002, da Bashir Atari, en 20 år gammel mentalt syk mann fra Ramallah, ble skutt til døde for drap og voldtekt av to kvinner. Det palestinske menneskerettighetssenteret ber PA-formann Mahmoud Abbas "sette en stopper for gjennomføringen av denne forferdelige behandlingen som utgjør et avskyelig brudd på menneskerettighetene og flekker inntrykket av det palestinske folk i verdens øyne." Folkekomiteen mot tortur i Israel appellerte også til Abbas, og bad han om å nekte gjennomføringen av henrettelsene, når hver enkelt sak skal opp til hans godkjenning.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart