Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

En avtale med Egypt drar ut i tid

Dersom Egypt bidrar til å stanse våpensmuglingen fra Sinai inn på Gaza-stripen, kan Israel trekke seg ut av grenseområdet som blir kalt Philadelphi-korridoren. Samtalene mellom israelske og egyptiske tjenestemenn har nå pågått i flere måneder, og det drar ut på grunn av mistenksomhet mellom partene, skriver Ha’aretz. Etter fredsavtalen fra 1979, kan Egypt bare ha utplassert politimenn mot grensen til Gaza-stripen. Sinai skal være demilitarisert. Nå er begge parter interessert i at Egypt bytter ut sine politimenn med bedre trene og bedre utstyrt soldater. – Ved første øyekast skulle dette være et enkelt spørsmål, som kunne avklares i et kort dokument, skriver Aluf Benn i Ha’aretz, men på grunn av dyp mistenksomhet mellom militære ledere i Cairo og Tel Aviv, har man ennå ikke nådd en konklusjon. Israel er bekymret for hvilke andre oppdrag den egyptiske styrken vil få, i tillegg til kontroll med våpensmugling. Egypts militære sjefer anser Israel som en potensiell trussel som de må beskytte seg mot.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart