Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Svakt ned i 2004 mot BNP

Den statlige gjelden til Israel sank svakt i 2004 sammenliknet med bruttonasjonalprodukt (BNP). Ved utgangen av 2004 var den 102 prosent av BNP, mot 104 prosent i 2003, uttalte Israels Bank tirsdag. I rene tall var statsgjelden ved utgangen av 2004 på 539 milliarder shekel, 2,3 prosent høyere enn gjelden i 2003, da den var 521 milliarder. På samme tid økte BNP med 4,2 prosent i 2004, noe som stabiliserte forholdet mellom BNP og statsgjelden. I løpet av de siste fem årene har gjeldsraten opp mot BNP fått en kraftig økning fra bunnoteringen i 2000 på 88 prosent. Tross den oppmuntrende nedgangen, er gjeldsraten til Israel fortsatt betydelig høyere enn vestlige normer. Blant OECD-land er den statlige gjelden i gjennomsnitt 77 prosent av BNP, mens den blant EU-landene er 78 prosent, i følge Jerusalem Post. Israels Bank oppfordrer regjeringen til å fortsette med den mangeårige prosessen med å få ned gjelden, mens den sikrer at inflasjonsraten forblir lav. På denne måten mener de man kan bringe ned gjeldsbyrden til et internasjonalt akseptabelt nivå.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart