Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Økte til en milliard dollar i januar og februar

Israels handelsunderskudd økte kraftig i januar og februar til 1 milliard dollar, opp fra 650 millioner dollar i samme periode i 2003, skriver TheMarker.com. Akkurat som resten av verden har Israel blitt utsatt for svingningene i vekslingskursen mellom dollaren og euroen. Svingningene har for det meste påvirket eksportører som har solgt varer til land som handler med dollar internasjonalt, i negativ retning, mens eksportører som handler med land som benytter euroen, har tjent på det. Den europeiske valutaen har nemlig steget i verdi sammenliknet med de fleste andre myntenheter de siste månedene. På tross av den lite oppmuntrende nyheten om økt handelsunderskudd, har man likevel kunnet glede seg over økt flyt i utenlandshandelen. Eksport av handelsvarer nådde 2,9 milliarder dollar i februar 2005, sammenliknet med 2,6 milliarder samme måned i fjor. Importen økte i februar til 3,4 milliarder, opp fra 3,3 milliarder i februar 2003. Eksport av telekommunikasjonsteknologi og medisinsk teknologi stupte med hele 17,7 prosent omgjort til årsbasis.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart