Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Varsler mulig støtte for folkeavstemming

Israels nasjonalforsamling skal mandag avgjøre om tilbaketrekningsplanen for Gaza-stripen først skal frem for folkeavstemning. Sharons adskillelsesplan har stor støtte i den israelske befolkning, men de høyreorienterte politikerne i landet har i lang tid kjempet for folkeavstemning. Leder i det ultrareligiøse partiet Shas, rabbi Ovadia Yosef, sier nå at han er forberedt på å instruere partiets 11 Knessetmedlemmer til å støtte en folkeavstemning. Dette skjer imidlertid kun dersom opprørerne i Likud selv klarer å samle nok stemmer til å få det igjennom, skriver Jerusalem Post. Mandag godkjente Knessets lovkomité et forslag om å lovfeste folkeavstemning ved saker som angår overlevering av landområder under israelsk kontroll. Neste uke skal altså dette forslaget opp til en siste avstemning i nasjonalforsamlingen. Rundt 40 Knessetmedlemmer støtter allerede forslaget, deriblant medlemmer fra Likud, Nasjonal religiøst parti, Nasjonal union, Degel Hatorah, samt uavhengige Effie Eitam og Yitzhak Levy. Om Shas’ elleve representanter og så godt som resten av Likud går med på forslaget, er mulighetene åpne for at det godkjennes. – Opprørerne [i Likud] har frem til søndag med å gi oss nok underskrifter til å bevise at sammen med oss er det flertall for lovforslaget, sier en talsmann for Shas.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart