Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Den israelske økonomien langt bak vesten

En årlig rapport fra Israels Bank avslører at den israelske økonomien henger langt etter mange andre industrialiserte land, i følge Yedioth Aharonoth. Rapporten, som egentlig skulle offentliggjøres neste uke, viser at Israels bruttonasjonalprodukt (BNP) per hode er betydelig lavere enn i andre utviklede land. BNP i Israel ligger på 17.000 dollar, noe som er under halvparten av USAs 39.100 dollar. Dette tallet kommer også til kort sammenliknet med EUs 27.700 dollar og OECD-landenes gjennomsnitt på 31.200 dollar. Likevel økte Israels BNP i fjor med 2,5 prosent, noe som er lavere enn USAs 3,4 prosent, men igjen betydelig høyere enn EUs 1,4 prosent. OECD-medlemmene hadde en gjennomsnittlig vekst på 2,9 prosent. Sammenlikner en økningen med andre industrinasjoner ser det imidlertid lysere ut. Mot disse landenes BNP, opplevde den israelske økonomien i fjor en vekst på 4,3 prosent. USA hadde til sammenlikning 4,4 prosent vekst. EU stoppet imidlertid på bare 1,8 prosent. På arbeidsledighetsfronten, tar Israel en lite smigrende ledelse med sine 10,4 prosent arbeidsledige. Dette er nesten dobbelt så høyt som USAs ledighet på 5,5 prosent, samt betydelig høyere enn EUs 8,8 prosent, og OECD-landenes gjennomsnitt på 6,6 prosent. Positivt er det likevel at Israel i 2004 opplevde en inflasjon på bare 1,2 prosent, sammenliknet med EUs 2,2 prosent, OECDs 2,6 prosent og USAs 3,3 prosent inflasjonsrate.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart