Bosetterne aksepterer avvæpning før tilbaketrekning

Dialogen mellom israelske myndigheter og bosetterlederne fikk et gjennombrudd torsdag kveld. I et møte med politisjefen Moshe Karadi og sikkerhetsministeren Gideon Ezra, aksepterte bosetterne en avvæpning før tilbaketrekningen fra Gaza-stripen skal gjennomføres i sommer. Hensikten er å unngå blodsutgytelser. – Som ansvarlige ledere, føler vi behov for å lage regler sammen med politiet som kan forhindre ekstrem vold, sa Knesset-medlem Effi Eitam. Sikkerhetsminister Gideon Ezra lovet at de israelske sikkerhetsstyrkene som skal foreta evakueringen ikke vil være bevæpnet. Partene vil fremover holde ukentlige møter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart