Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sjefsrabbiner vil konvertere indisk stamme

Helt nordøst i India, mot grensen til Myanmar, bor Bnei Menashe stammen. Den består av omkring 7.000 medlemmer. Gjennom generasjonene har stammen bevart jødiske tradisjoner, og hevdet at de er etterkommere av Manasses stamme. På begynnelsen av 1900-tallet ble stammen konvertert til kristendommen, men for 30 år siden beveget deler av gruppen seg tilbake mot jødedommen. Forskere har påvist at Bnei Menashes tradisjoner har sitt utspring i autentiske israelske tradisjoner fra 800 år f. Kr. Det er også funnet samsvar mellom de kvinnelige medlemmer av stammens DNA og kvinner fra Midtøsten. Nå vil sjefsrabbiner for de sefardiske jødene, Shlomo Amar, anerkjenne Bnei Menashe stammen som etterkommere av oldtidens jøder. Han vil sende en gruppe rabbinske dommere som formelt kan konvertere dem til ortodoks jødedom. En slik konvertering vil gi de indiske jødene mulighet til å immigrere til Israel uten særskilt godkjennelse fra det israelske innenriksdepartementet. Hittil har omkring 800 av Bnei Menashe stammen kommet til Israel. Innenriksdepartementet har hittil satt en årlig maksimumsgrense på hundre immigranter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart